Op de havo werken we in de bovenbouw met 20-80learning. Vier dagen in de week ga je aan de slag met je gewone havo-programma en de vijfde dag werk je aan uitdagende thema’s. Dat is niet alleen leuk, je hebt er ook echt wat aan. We dagen je uit om het beste uit jezelf te halen, om je ondernemersvaardigheden te vergroten en een keuze voor een vervolgopleiding te maken die echt bij je past. En dat zet jou op voorsprong. Uit onderzoek blijkt dat leerlingen die een 20-80programma volgen gemotiveerder zijn voor hun huidige opleiding én beter slagen op het hbo. Zeker omdat wij er op Titus een schepje bovenop doen: we zorgen voor goede loopbaanoriëntatie en doen mee aan het programma Havisten Competent. Je werkt daarin aan competenties die je nodig hebt op het hbo. 

Hoe werkt het? 

In het derde jaar van de havo maak je een keuze voor één van de twee profielen Economie & Maatschappij (E&M) of Cultuur & Maatschappij (C&M). Vervolgens leg je  tijdens een intake gesprek uit waarom je voor dit profiel kiest en waarom 20-80learning bij je past. Hierin leg je uit waarom je voor dit profiel kiest én waarom 20-80learning bij je past. In het vierde jaar start je dan met je profiel. En na het vijfde jaar? Dan heb je niet alleen je havodiploma, maar ook een 20-80learningdiploma dat erkend is door het ministerie van Economische Zaken. 

Profiel E&M: Sport & Management 

Bewegen, gezondheid en organisatie. Daar draait het om bij Sport & Management. Je hoeft dus niet per se zelf sportief te zijn om dit profiel te kiezen. De rode draad is hoe ondernemend jij kunt zijn en wat jij kunt leren van topsport: doelen stellen, kennis vergaren over coaching, lifestyle, gezondheid en omgaan met tegenslagen. Je start jouw eigen bedrijfje op. 

Profiel C&M: Art & Media 

Bij Art & Media doe je meer dan kunst alleen. Je houdt je ook ondernemend bezig met vormgeving & organiseren van kleine evenementen. Je doet onderzoek, vergroot je probleemoplossend vermogen en je ontwikkelt je creativiteit en vakmanschap. Bovendien ontdek je wat voor jou een goed carrièreperspectief is. 

Liever een ander profiel? 

Geen probleem! Je kunt dan de vierde en de vijfde klas van de havo volgen op Thomas a Kempis College. Je hebt dan een perfecte aansluiting. 

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen